Agenda

feb
8
vr
NOB Lezing: Noordzeekanaal en Pier van IJmuiden
feb 8 @ 20:00 – 22:00

Lodewijk Roelen, lid van Duikteam Murene in Zaandam, duikt al vele jaren en met een nieuwsgierige blik voor onderwaterbiologie. Daardoor is hij ook steeds op zoek naar ongewone zaken en bijzonder leven en gedrag. Deze zaken maken dat hij regelmatig onderwater te vinden is bij de Noordpier van IJmuiden en het Noordzeekanaal, naast tripjes op de Noordzee en de reguliere bezoekjes aan Zeeland en de zoetwaterplassen rond Amsterdam. Tevens is hij actief betrokken bij Oosterschelde Boven Water en de Biologische Werkgroep van de NOB. In deze presentatie wil Lodewijk laten zien wat er bijzonder is aan het onderwaterleven op deze ongebruikelijke  locaties met brak en zout water.

feb
16
za
Deadline clubblad
feb 16 hele dag
Discovery Dive
feb 16 hele dag
mrt
1
vr
Deadline clubblad
mrt 1 hele dag
mrt
13
wo
Bestuursvergadering
mrt 13 @ 20:00 – 22:00
mrt
15
vr
NOB Lezing: Taxonomie en determineren
mrt 15 @ 20:00 – 22:00

Welke diersoort heb ik tijdens mijn duik gevonden? Waar vind ik die ene diersoort die ik nog zo graag wil zien? Dit zijn vragen die veel duikers regelmatig zullen hebben. Of je nou duikt in Nederland of in het buitenland, in zoet water of in zout water, het maakt niet uit. Als je geïnteresseerd bent in het leven onderwater, dan is het goed iets te weten over taxonomie, maar ook over determineren van soorten.

Tijdens hun lezing vertellen Floor Driessen en Martijn Spierenburg je meer over de biologie onderwater. Hoe, waar en wanneer kun je bepaalde diersoorten vinden. Of hoe bepaal je de naam van een diersoort die je hebt gezien? Aan de hand van vele voorbeelden zal antwoord gegeven worden op dit soort vragen en wordt de basis bijgebracht over het determineren (op naam brengen) van soorten.

mrt
29
vr
Algemene Ledenvergadering OVH
mrt 29 @ 20:30 – 22:30
apr
22
ma
Discovery Dive
apr 22 hele dag
apr
24
wo
Bestuursvergadering
apr 24 @ 20:00 – 22:00
mei
5
zo
Clubhuis gesloten
mei 5 hele dag