1* NOB opleiding

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.

Duikmedische keuring
De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Ingangseisen
Om deel te nemen aan de  opleiding tot 1*-duiker moet je:
– lid worden van de NOB;
– minimaal 14 jaar zijn.
– beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.

Klik hier voor meer informatie over de tarieven!

De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je als 1*-duiker in de opleiding hebt geleerd. Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialisaties.

Als je een opleiding voor het 1* brevet volgt, dan word je geacht om bij alle conditietrainingen, zwembad- en theorielessen aanwezig te zijn.