2* NOB opleiding

In de 2*-duikersopleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.

Ingangseisen
Voordat jouw 2*-duikbrevet wordt aangevraagd, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

Duikmedische keuring
De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. Kijk op https://www.duikinovh.nl/word-lid/keuringen/ voor meer informatie.

Ingangseisen
Om deel te nemen aan de opleiding tot 2*-duiker:
– word je lid van Onderwatersport Vereniging Haarlem (OVH);
– word je lid van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB);
– moet je minimaal 15 jaar zijn;
– moet je rond de start van de opleiding beschikken over een bewijs van duikmedische goedkeuring;
– beschikken over het 1*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.
– en moet je beschikbaar zijn op 90% van de lesdagen om niets te missen.

Klik hier voor meer informatie over de tarieven!

De 2*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd.

Als 2*-duiker kun je verdergaan met de 3*-duikopleiding. Je kunt er ook voor kiezen om je te verdiepen in specialisaties (IJsduiken, Wrakduiken, Zoeken en Bergen, Driftduiken en Digitale Onderwaterfotografie).