FAQ Corona

Beste OVH leden,

Op deze pagina delen wij met de leden van Onderwatersport Vereniging Haarlem de informatie aangaande het Covid-19 virus. Mocht de informatie die je zoekt er (nog) niet tussen staan, dan kun je altijd een email sturen naar [email protected]

Het is momenteel voor iedereen een onwerkelijke tijd met ongetwijfeld veel beproevingen en onzekerheden. Als bestuur vinden ook wij het ontzettend jammer dat we niet met elkaar kunnen bijpraten aan de bar na het zwemmen, of samen een conditietraining kunnen volgen. Schroom echter niet om ons te contacteren als je een vraag hebt, hulp nodig hebt of anderzijds. We zijn een vereniging en we staan graag met elkaar voor jullie klaar!

Met sportieve groet,
Uw bestuur
Wouter, Peter, Patricia, Pauline, Marcel, Dennis, Sijtze, Hans, Frank en Jeroen. 


Protocollen

Het protocol van NOB vind je hier: https://onderwatersport.org/corona/
Het protocol van SRO vind je hier: https://sro.nl/14-05-laatste-nieuws-coronamaatregelen/


Veelgestelde vragen

Ik ben benieuwd wanneer ik weer mijn baantjes kan zwemmen.
Momenteel maakt OVH geen gebruik van het Boerhaavebad, wegens de zeer uitgebreide maatregelen die er gelden. We zien nu nog veel onmogelijkheden, door de grote omvang van beperkende maatregelen, waardoor het zwemmen maar met een kleine groep kan, binnen strikte afspraken en waarvoor méér vrijwilligers nodig zijn, dan dat er zwemmers kunnen komen in een uur. Ook is er op het moment geen gezelligheid mogelijk, geen praatje en ook geen drankje na. Liever geen toiletgang, thuis al je zwemkleding aan, niet douchen, niet inhalen en gesorteerd op zwemsnelheid het water in. Zodra er we wel weer (gezellige en goede) mogelijkheden zien, stellen wij jullie daarvan op de hoogte.

Ik mis het contact met de andere leden en zou graag in contact komen.
Je kunt altijd het bestuur contacten op [email protected] als je graag eens opgebeld wilt worden of als je op zoek bent naar de gegevens van andere leden.

Ik kom het clubblad normaal gesproken ophalen. Hoe kan ik deze nu ontvangen?
We versturen voorlopig alle clubbladen per post naar de leden toe. 

Mag je nu helemaal niet duiken?
Op eigen gelegenheid kan je zeker duiken in Nederland. Bekijk hiervoor goed het NOB protocol. De link vind je bovenaan de pagina. 

Ik zou graag mijn duikfles willen vullen bij OVH, wanneer kan dit weer?
Elke woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur staan er  vrijwilliger vulmeesters paraat om jouw fles te vullen. Zij handelen volgens de NOB protollen o.l.v. Sijtze Visser. Spelregels: • Alleen gekeurde flessen aanbieden • Flessen afgeven bij het hek • Alleen de vulmeester mag de compressorruimte betreden • De vulmeester vult de fles • Kom op tijd • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar

Deze zomer wil ik wel graag buiten duiken, maar ik heb geen buddy.
Neem contact op met [email protected] en maak daar kenbaar dat je een buddy zoekt. Er zijn ook diverse Whatsapp groepjes waarin we je kunnen plaatsen of zet een bericht op de volgende Facebook groepspagina https://www.facebook.com/groups/186867921399134/ . Je moet je eerst aanmelden bij de Facebook groep.

Ik ontvang geen nieuwsberichten op mijn e-mail.
Controleer je spam box of laat je e-mailadres controleren bij de ledenadministratie via [email protected] Vaak blijkt dat je het [email protected] nog niet hebt toegevoegd aan je contactpersonen. Doe dat, dan ontvang je de mail altijd in je Postvak IN.