FAQ Corona

Beste OVH leden,

Op deze pagina delen wij met de leden van Onderwatersport Vereniging Haarlem de informatie aangaande het Covid-19 virus. Mocht de informatie die je zoekt er (nog) niet tussen staan, dan kun je altijd een email sturen naar [email protected]

Het is momenteel voor iedereen een onwerkelijke tijd met ongetwijfeld veel beproevingen en onzekerheden. Als bestuur vinden ook wij het ontzettend jammer dat we niet met elkaar kunnen bijpraten aan de bar na het zwemmen. Maar we zijn blij dat het zwemmen en duiken wel is opgestart! Schroom echter niet om ons te contacteren als je een vraag hebt, hulp nodig hebt of anderzijds. We zijn een vereniging en we staan graag met elkaar voor jullie klaar!

Met sportieve groet,
Uw bestuur
Peter, Patricia, Pauline, Marcel, Sijtze, Hans, Frank en Jeroen. 


Protocollen

Het protocol van NOB vind je hier: https://onderwatersport.org/corona/
Het protocol van de zwembaden vind je hier: https://water-vrij.nl/organisaties/


Veelgestelde vragen

Kan ik alweer zwemmen en hoe werkt dit?
OVH is in het Boerhaavebad weer open per 24 september 2020. Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang naar de club en trek thuis je zwemkleding aan. Doe een mondkapje op voor binnenkomst. Ga rustig één voor één naar binnen en geef je voorganger de ruimte. Max. twee personen in de hal en max. 1 persoon bij de registratie. Geef je volledige naam op bij de registratie en gun die persoon de tijd om de mensen die het nog niet weten, uitleg te geven over de routing. Ga pas naar binnen als de persoon voor je op kan schuiven. Na de uitleg s.v.p. rechtdoor lopen naar de grote kleedkamer en aanwijzingen opvolgen van de toezichthouders en de corona verantwoordelijke. Doe na het zwemmen je mondkapje weer op, kleed je om in de kleine hokjes, loop wel DOOR de hokjes heen via de föhns terug naar OVH (we volgen vanaf hier de SRO route niet meer). Meld je af bij de registratie voor vertrek.

Coronateam
Tijdens elke openingsmoment is er één persoon uit het coronateam aanwezig voor het geven van instructie aan de toezichthouders en de persoon bij de registratie. Het corona team bestaat uit: Peter Brem, Patricia van Mourik, Pauline op de Kelder, Marcel Roozekrans en Hans Stolvoort. Zij openen en sluiten ook. 

Op welke uren is er wat te doen bij OVH?
Donderdag
20.30 – 21.00         Conditietraining                              Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.00*        Banen zwemmen baan 1 t/m 5      Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.00*        Freediving baan 6                          Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.30         Vrij zwemmen                                 Recreatiebad
22.00 – 23.00         Onderwaterhockey                         Wedstrijdbad zonder belijning

* indien duiklessen gegeven worden, geldt de volgende indeling
21.00 – 22.00         Banen zwemmen baan 1 t/m 3      Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.00         Duiklessen baan 4 t/m 6                 Wedstrijdbad zonder belijning

Zondag normale weken
09.00 – 10.00         Vrij zwemmen baan 1 t/m 3           Wedstrijdbad zonder belijning
09.00 – 10.00         Banen zwemmen baan 4 t/m 6      Wedstrijdbad met belijning

Zondag tweede van de maand
09.00 – 10.00         Banen zwemmen baan 1 t/m 6      Wedstrijdbad met belijning
09.00 – 10.00         Vrij zwemmen                                 Recreatiebad

Waarom gaat de deur pas zo kort van tevoren open?
Het zwembaden protocol hanteert dat (doel)groepen niet mogen mengen. Dus openen wij pas de voordeur rond de 2 minuten voor aanvangstijd. In dat moment lopen de zwemmers voor ons namelijk richting de bankjes om hun tas te pakken en naar de kleedcabines te gaan. Zodra wij het bad dan binnen lopen is de route weer vrij. Dit geldt dus ook voor ons bij de afsluiting van ons uur. Vooral op zondag is het van belang om 09.55 uit het water te zijn, je tas te pakken en naar de kleedcabines te lopen. Wij mengen dan niet met de SRO klanten die na ons komen.

Welk lidcategorie mag op welk moment zwemmen?
Alle Ere-, Hoofd-, Senior- en Opleidingsleden; alle momenten
Zwemleden; alleen op donderdag in het recreatiebad en beide baden op zondag.

Waarom mogen we niet meer hockeyen?
De ingestelde corona maatregelen door de overheid geven een beperking op teamsporten. Een alternatief voor het hockey uur is geboden aan de hockeyvertegenwoordiging. Dit houdt een conditietrainingsuur in op individuele basis. De randvoorwaarden zijn nog niet afgestemd. Totdat er concrete afspraken zijn voor dit alternatief, óf tot dat de maatregelen weer versoepeld worden, wordt het 22.00 tot 23.00 uur niet ingevuld door OVH. 

Moet ik een mondkapje op?
We zijn door SRO geïnformeerd dat het dragen van een mondkapje de norm is binnen het Boerhaavebad. Je kan hem afzetten op het moment dat je les moet geven of zelf gaat zwemmen. Daarna zet je weer een nieuw mondkapje op. We hebben back-up mondkapjes aangeschaft, maar probeer zoveel mogelijk je eigen mondkapjes mee te nemen. Het dragen van mondkapjes is een dringend advies van de overheid.

Ik ben het niet eens met de coronamaatregelen en ik wil toch graag komen zwemmen.
We vragen je in het Boerhaavebad de geldende maatregelen én aanwijzingen van onze toezichthouders en corona verantwoordelijken op te volgen. We werken allemaal volgens het geldende protocol, welke tot in detail is uitgewerkt voor OVH. Alleen op deze manier kregen wij toestemming om te openen. Indien je vragen of opmerkingen hebt, dan kun je deze doorgeven aan de aanwezige corona verantwoordelijke. 

Kan ik nog iets doen voor OVH?
Jazeker! We zoeken nog leden die willen helpen met de schoonmaak. Het is een zelfstandige klus voor de op vrijdag. Later ook weer op zondag of maandag, als het clubhuis echt weer opengaat. Voor nu gaat het om schoonmaak van de OVH entree, een lapje door de keuken en voornamelijk de gezamenlijke hal en toiletten. Meld je aan op [email protected]

Ik mis het contact met de andere leden en zou graag in contact komen.
Je kunt altijd het bestuur contacten op [email protected] als je graag eens opgebeld wilt worden of als je op zoek bent naar de gegevens van andere leden.

Ik kom het clubblad normaal gesproken ophalen. Hoe kan ik deze nu ontvangen?
We versturen voorlopig alle clubbladen per post naar de leden toe. 

Waar mag ik duiken?
Op eigen gelegenheid kan je duiken in Nederland. Bekijk hiervoor goed het NOB protocol. De link vind je bovenaan de pagina. 

Ik zou graag mijn duikfles willen vullen bij OVH, wanneer kan dit?
Elke woensdag van 20.00 tot en met 21.00 uur staan er vrijwillige vulmeesters paraat om jouw fles te vullen. Zij handelen volgens de NOB protollen o.l.v. Sijtze Visser. De vulservice is verlengd tot en met 31 december 2020. Je kan tot en met 21.00 uur je fles aanbieden. Daarna worden alle de aanwezige flessen nog gevuld en geen nieuwe flessen meer aangenomen. Spelregels:Alleen gekeurde flessen aanbieden • Flessen afgeven bij het hek • Alleen de vulmeester mag de compressorruimte betreden • De vulmeester vult de fles • Kom op tijd • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar

Ik wil graag buiten duiken, maar ik heb geen buddy.
Neem contact op met [email protected] en maak daar kenbaar dat je een buddy zoekt. Er zijn ook diverse Whatsapp groepjes waarin we je kunnen plaatsen of zet een bericht op de volgende Facebook groepspagina https://www.facebook.com/groups/186867921399134/ . Je moet je eerst aanmelden bij de Facebook groep.

Ik ontvang geen nieuwsberichten op mijn e-mail.
Controleer je spam box of laat je e-mailadres controleren bij de ledenadministratie via [email protected] Vaak blijkt dat je onze e-mailadressen nog niet hebt toegevoegd aan je contactpersonen.