FAQ Corona

Beste OVH leden,

Op deze pagina delen wij met de leden van Onderwatersport Vereniging Haarlem de informatie aangaande het Covid-19 virus. Mocht de informatie die je zoekt er (nog) niet tussen staan, dan kun je altijd een email sturen naar [email protected]

Schroom niet om ons te contacteren als je een vraag hebt, hulp nodig hebt of anderzijds. We zijn een vereniging en we staan graag met elkaar voor jullie klaar!

Met sportieve groet,
Uw bestuur
Peter, Patricia, Pauline, Sijtze, Hans, Peter, Colette, Yvette en Marvin. 


Protocollen

Het protocol van NOB vind je hier: https://onderwatersport.org/corona/
Het protocol van de zwembaden vind je hier: https://water-vrij.nl/organisaties/
Het protocol van de horeca vind je hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen


Veelgestelde vragen

UPDATE per 28 november 2021:
het clubhuis en zwembad zijn tot nader bericht op donderdag gesloten.
het clubhuis is gesloten op zondagen.
we gaan wél zwemmen op zondagen.

Lees alle informatie s.v.p. goed door.

Is Onderwatersport Vereniging Haarlem geopend?
Jazeker, lees hieronder alle informatie over de maatregelen en ons programma.

QR code
Met ingang van 3 oktober controleren we je QR code bij de ingang met de CoronaCheck Scanner App. Indien je voor ons onbekend bent, vragen we je ook om je ID-kaart. Er is een vrijwilliger die de scan doet. We vragen je daarom vriendelijk mee te werken aan deze procedure en je QR code bij de ingang te laten zien.

Hoe kom ik aan een QR code?
https://coronacheck.nl/nl/

Ik ben niet gevaccineerd, hoe kom ik dan binnen?
Je kunt je laten testen voor toegang: https://coronacheck.nl/nl/faq/2-1-ik-wil-mij-laten-testen-waar-kan-ik-terecht/

Ik ben vrijwilliger bij de ingang en doe de controles. Hoe kom ik aan de CoronaCheck Scanner app?
https://coronacheck.nl/nl/scanner/

Op welke uren is er wat te doen bij OVH?
Donderdag
20.30 – 21.00         Conditietraining                              Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.00*        Banen zwemmen baan 1 t/m 5      Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.00*        Freediving baan 6                          Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.30         Vrij zwemmen                                 Recreatiebad
22.00 – 23.00         Onderwaterhockey                         Wedstrijdbad

* indien duiklessen gegeven worden, geldt de volgende indeling op donderdag
21.00 – 22.00         Banen zwemmen baan 1 t/m 3      Wedstrijdbad met belijning
21.00 – 22.00         Duiklessen baan 4 t/m 6                 Wedstrijdbad zonder belijning

Zondag normale weken
09.00 – 10.00         Vrij zwemmen baan 1 t/m 3           Wedstrijdbad zonder belijning
09.00 – 10.00         Banen zwemmen baan 4 t/m 6      Wedstrijdbad met belijning

Zondag tweede en vierde van de maand
09.00 – 10.00         Banen zwemmen baan 1 t/m 6      Wedstrijdbad met belijning
09.00 – 10.00         Vrij zwemmen                                 Recreatiebad

Welk lid categorie mag op welk moment zwemmen?
Alle Ere-, Hoofd-, Senior- en Opleidingsleden; alle momenten
Zwemleden; alleen op donderdag in het recreatiebad en beide baden op zondag, warme bad alleen op de 2e en 4e zondag van de maand.

Mag ik me weer in de kleedkamer omkleden?
Ja, maar gebruik gerust de kleedcabines als je dat prettiger vindt. 

Hoe gaat dat banen zwemmen?
De lijnen liggen in het bad. Baan 1 en 2 is voor de langzamere onder ons. Baan 3 en 4 is voor gemiddelde snelheid en baan 5 en 6 is voor de snelle zwemmers. Loop vanaf je omkleedbankje naar het bad toe en kies een baan. Blijf rechts zwemmen en als je sneller of langzamer gaat dan je baangenoten, dan schuif je een baan op. 

Wat doen de coronaverantwoordelijken?
Uit het team van corona verantwoordelijken is er altijd één aanwezig. Deze persoon opent en sluit het clubhuis, laat de vrijwilligers eerst binnen en daarna de zwemmers. Hij/zij is aanspreekpunt voor de vrijwilligers die toezicht houden en de registratie beheren. Ook staat hij/zij in contact met de badmeester en is aanspreekpunt voor handhaving/Gemeente Haarlem bij controle. Hij/zij is op de hoogte van het volledige OVH protocol. Na de openingsronde kan een coronaverantwoordelijke zwemmen. Hij/zij zal zich op donderdagavond bij eerder vertrek dan sluitingstijd afmelden bij het barteam.
In het coronateam zitten: Peter Brem, Patricia van Mourik, Pauline op de Kelder, Hans Stolvoort, Rob Prikker en Ed de Groot.

Waarom gaat de deur pas zo kort van tevoren open?
We laten eerst even de vrijwilligers binnen, voor een goede organisatie. Als zij er klaar voor zijn openen we de deur voor de registratie bij de deur. 

Is het clubhuis open?
Nee. Het clubhuis was open van 3 oktober tot en met 27 november. Per zondag 28 november is het clubhuis wegens de beperkende maatregelen; zoals vaste zitplaatsen, anderhalve meter afstand en uitserveren door barpersoneel, weer gesloten.

Kan ik nog iets doen voor OVH?
Jazeker! We zoeken nog leden die willen helpen met toezicht. Meld je aan op [email protected]

Ik ben het niet eens met de coronamaatregelen en ik wil toch graag komen zwemmen.
We vragen je in het Boerhaavebad de geldende maatregelen én aanwijzingen van onze toezichthouders en corona verantwoordelijken op te volgen. We werken allemaal volgens het geldende protocol, welke tot in detail is uitgewerkt voor OVH. Alleen op deze manier kregen wij toestemming om te openen. Daarnaast stellen wij het tonen van een geldige QR verplicht bij binnenkomst. Indien je besluit hieraan niet mee te werken dan is dat jouw eigen verantwoordelijkheid. Als vereniging hebben wij alles in het werk gesteld om te zorgen voor de uitvoering van alle nodige maatregelen en hebben wij hiervoor duidelijke voorzieningen getroffen. Resultaten na het niet meewerken hieraan is dus, nogmaals, je eigen verantwoordelijkheid. 

Hebben we nog evenementen de komende tijd?
Nee helaas. Er is nog geen nieuwe evenementencommissie.

Ik zou graag mijn duikfles willen vullen bij OVH, wanneer kan dit?
Elke woensdag van 19.30 tot en met 20.00 uur staan er vrijwillige vulmeesters paraat om jouw fles te vullen. Zij handelen volgens de NOB protocollen. Je kan tot en met 20.00 uur je fles aanbieden. Daarna worden alle de aanwezige flessen nog gevuld en geen nieuwe flessen meer aangenomen. Spelregels:Alleen gekeurde flessen aanbieden • Flessen afgeven bij het hek • Alleen de vulmeester mag de compressorruimte betreden • De vulmeester vult de fles • Kom op tijd • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar

Ik wil graag buiten duiken, maar ik heb geen buddy.
Neem contact op met [email protected] en maak daar kenbaar dat je een buddy zoekt. Er zijn ook diverse Whatsapp groepjes waarin we je kunnen plaatsen of zet een bericht op de volgende Facebook groepspagina https://www.facebook.com/groups/186867921399134/ . Je moet je eerst aanmelden bij de Facebook groep.

Wat zijn de afspraken omtrent onderwaterhockey? (donderdag 22.00-22.55u)
Toezicht: Er wordt onderling toezicht gehouden, omdat de sport voornamelijk onder water plaatsvindt.

Aanspreekpunt: Hans Stolvoort (bestuurslid en coronateam) is het aanspreekpunt, indien hij niet aanwezig is, zal hij zelf onderling met een geregistreerd toezichthouder ruilen, om te waarborgen dat er een geregistreerde toezichthouder aanwezig is.  Van de onderwaterhockeyers zijn de volgende personen ook geregistreerd toezichthouder: Frank Kors, Peter Enneking, Elwin Dirkse en Eelco de Smidt.

Indien er niet geruild kan worden, betekent dit ook dat er niet getraind kan worden en dat er rond 22.00 uur afgesloten kan worden door de dienstdoende coronaverantwoordelijke van de avond. Bij het niet doorgaan van de training wordt dit gemeld in de onderwaterhockey groepsapp voor de sporters. Daarnaast geeft Hans dit door in de groepsapp van het corona team, zodat de dienstdoende corona verantwoordelijke hiervan op de hoogte is.

Om 22.55uur verlaten ze het bad en spannen ze indien nodig de lijnen terug.

Ik ontvang geen nieuwsberichten op mijn e-mail.
Controleer je spam box of laat je e-mailadres controleren bij de ledenadministratie via [email protected] Vaak blijkt dat je onze e-mailadressen nog niet hebt toegevoegd aan je contactpersonen.

Bestuursbesluit woensdag 22 september:

Het is natuurlijk heel fijn dat we het clubhuis weer kunnen openstellen maar dit kan helaas niet zonder maatregelen. Het clubhuis van OVH valt namelijk onder het beleid voor de sportkantines en daar zijn nieuwe maatregelen voor getroffen met het tonen van een QR-code voor toegang. Daarnaast is de anderhalve meter maatregel komen te vervallen.

Omdat er kriskras doorloop zal zijn tussen de clubhuizen, met een pad naar het zwembad ertussenin, is er met die reden door het OVH-bestuur besloten om de coronapas controle bij de centrale ingang van OVH te doen, direct nadat je binnenkomt.

Er is al een hele opzet en roosters van vrijwilligers die de registratie controleren. En die registratie houden we dus nog even intact, omdat we hiermee goed onze bezetting kunnen monitoren. Deze persoon verhuist met de tafel naar de hal per 3 oktober. Dan is het clubhuis weer geopend.

OVH heeft wel de mogelijkheid om het DWT-clubhuis bij onze ruimte te mogen betrekken tijdens onze openingsuren. We bieden hiermee meer vierkante meters voor onze leden, zodat iedereen afstand kan houden indien leden dat fijn vinden.

Zodra je binnenkomt vragen we dus aan iedereen van 13 jaar en ouder om je coronapas te laten zien en je naam te noteren. Eenmaal binnen kun je je dan weer vrij bewegen om te gaan zwemmen en/of een drankje te nuttigen aan de bar.

Aanvulling op bovenstaand bestuursbesluit per 6 november:

De leeftijd is aangepast naar 18 jaar en ouder. Verder vroegen wij de QR-code al bij de deur voor iedereen die naar binnen kwam, wat nu ook door de overheid is ingesteld. Hierop zijn dus geen praktische wijzigingen nodig. Verder vervalt wel het opschrijven van je naam, nu het bestuur een goede indicatie heeft na verloop van tijd welke leden wel en niet komen.

Aanvulling op bovenstaand bestuursbesluit per 28 november:

De leeftijd is terug aangepast naar 13 jaar en ouder.