Nieuwsbericht O.V.H. – zwembad

Beste leden van O.V.H.,

Zoals beloofd sturen wij jullie hierbij de update met informatie over onze zwembadopening. Mocht je vragen hebben, dan stel ze gerust aan de aanwezige corona verantwoordelijke. Het bestuur evalueert elke paar weken de gegeven en waargenomen feedback, om dit ‘ongoing process’ van coronamaatregelen goed in te kunnen regelen voor ons allemaal. Indien er aanpassingen worden gemaakt, dan stellen wij jullie daar natuurlijk van op de hoogte.

In deze nieuwsbrief:

  1. Openingstijden OVH – aangepast
  2. Maximaal 30 personen per bad
  3. Inschrijving bij de deur onveranderd
  4. Anderhalve meter afstand
  5. Mondkapjes
  6. Tijdstip uit het water

Ondanks de nieuwe beperkingen kunnen we in elk geval een deel van onze sport in aangepaste en veilige vorm blijven aanbieden.

Met sportieve groet,
Bestuur OVH


1. Openingstijden OVH – aangepast
De maatregelen die in zijn gegaan op 14 oktober 2020 hebben tot gevolg dat teamsporten niet mogelijk zijn. Op donderdagavond vervalt daarom de onderwaterhockey. Zodra de maatregelen veranderen/versoepelen, stellen wij jullie uiteraard op de hoogte. Het is wel mogelijk om te komen vrij zwemmen of individueel banen te zwemmen; op 1,5 meter afstand van elkaar. 

Bekijk de huidige openingstijden op: https://www.duikinovh.nl/faq-corona/

2. Maximaal 30 personen per bad
Een zwembad is aangemerkt als een binnenlocatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per bad. Deze groepsgrootte is altijd exclusief personeel. Recreatiebad en wedstrijdbad tellen dus apart! Trainers/instructeurs/toezichthouders worden als personeel aangemerkt en tellen dus niet mee voor de groepsgrootte. Kinderen tellen wel mee in het aantal personen, omdat het gemengd is met volwassenen.

Graag per persoon één bankje of stoel in beslag nemen bij het omkleden langs de badrand, zodat het kader van OVH het aantal personen goed kan monitoren.

3. Inschrijving bij de deur onveranderd
De inschrijving bij de deur is verplicht, evenals een gezondheidscheck. Laat je volledige naam noteren bij binnenkomst en vergeet niet dat je ná het omkleden WEL door de hokjes heen moet lopen, via de föhns, terug naar OVH loopt, om je daar ook weer af te melden.

4. Anderhalve meter afstand
Vanaf nu geldt op elke plek in en rond het zwembad de anderhalve meter afstandsregel. Tenzij je tot hetzelfde huishouden behoort. 

5. Mondkapje
We adviseren het dragen van een mondkapje, behalve op het moment dat je gaat zwemmen. Graag na het zwemmen direct weer je mondkapje op te zetten. 

6. Tijdstip uit het water
Graag nog even de aandacht voor het op tijd verlaten van het water op zondagochtend. We vragen jullie om 09.55 uur het water te verlaten en je tas te pakken. Enkele minuten later komen de klanten van SRO binnen en die instroom mag niet mengen met de OVH uitstroom. 


Bekijk de meest gestelde vragen op: https://www.duikinovh.nl/faq-corona/