Nieuwsbericht O.V.H. zwembad

Beste leden van OVH,

De zomervakantie zit er weer op en we hopen van harte dat alles goed gaat met jullie. Hierbij een nieuwe update aangaande onze zwembaduren en het clubhuis. Met de gewijzigde coronaregels is het bestuur bezig de vereniging weer verder op gang te krijgen. Het is een beste klus! Zoals bekend loopt het buitenduiken weer en kunnen we ook onze fles weer vullen. Dit noemen wij: Fase 1. De volgende is Fase 2 en betreft het zwembadgebruik. Dit pakken wij nu op. Fase 3 betreft het clubhuis, dat tot nader bericht gesloten blijft.

Fase 2: Het zwembadgebruik
In het zwemwater is incidenteel contact toegestaan. Dat betekent dat er onder voorwaarden kan worden gezwommen en gehockeyd. Op de kant geldt nog steeds anderhalve meter afstand. De precieze regels zullen we later bekend maken. Het gaat er nu om dat er een strikt protocol geldt in het gehele Boerhaavebad. De regels hebben wij in de afgelopen weken vertaald naar het OVH Protocol; ons nieuwe normaal. De inhoud leggen we later uit. Nu is de organisatie belangrijk.

Procedure
Zwemmers moeten zich bij binnenkomst laten registreren. Daarnaast is er een specifieke bad-indeling. OVH roept vrijwilligers op toezicht te houden volgens een rooster. Je houdt je oog op de corona-procedures en -maatregelen en natuurlijk de zwembadveiligheid. Een bestuurslid is aanwezig als aanspreekpunt.

Programma
Wij streven om vanaf donderdag 17 september weer te kunnen zwemmen volgens onderstaande tabel. Op donderdag kunnen wij het recreatiebad ook gebruiken, mits niet in gebruik door de SRO.

Jullie hulp is nodig!
We hebben jullie hulp hard nodig om dit te realiseren. Als toezichthouder sta je onafgebroken in de zwemzaal, er zijn geen opgedeelde shifts meer zoals ‘vroeger’. Het bestuur geeft uitleg en instructies. Het is niet moeilijk, maar we hebben wel de juiste hoeveelheid mensen nodig.

Meld je aan!
We willen met klem benadrukken dat als we onvoldoende vrijwilligers hebben we niet opengaan. Wil je je club weer op gang krijgen, help dan mee. Meld je aan als vrijwilliger. Zeker als je pré corona nog geen vrijwilligerstaak deed, vragen wij je je aan te melden. Vele handen maken licht werk. We hebben zeker 20 mensen nodig! Mail naar [email protected]

  • Toezicht donderdag wedstrijdbad 20.30 – 22.00 (banen zwemmen)
  • Toezicht donderdag recreatiebad 21.00 – 22.30 (vrij zwemmen) 
  • Toezicht zondag wedstrijdbad 09.00 – 10.00 (banen en vrij zwemmen)
  • Toezicht zondag recreatiebad 09.00 – 10.00  (elke 2e zondag van de maand)
  • Registratie donderdag ingang clubhuis 20.15 – 22.15
  • Registratie zondag ingang clubhuis 08.30 – 10.15

De leden die pré corona al toezichthouder waren krijgen binnenkort bericht van Piet Hageman (zondag) of Ron Jonk (donderdag) met meer inhoudelijke toelichting en de vraag of je ook dit seizoen je bijdrage hierin wilt leveren, volgens het nieuwe rooster. Mocht je nu alvast willen aangeven dat je gewoon mee wilt doen, dan mail ons ook!

Zijn we een vereniging van enthousiastelingen?? Dan kunnen we mogelijk 17 september beginnen!!

We kijken uit naar jullie inschrijvingen,

Met sportieve groet,
Het bestuur van OVH.