• Onderwater-hockey

  Snelheid, techniek en een lange adem. Daar draait het om bij onderwaterhockey. Het spel wordt gespeeld op de bodem van het zwembad door twee teams met als doel zoveel mogelijk doelpunten scoren. Een doelpunt wordt gemaakt door een puck in het doel van de tegenstander te manoeuvreren met gebruik van een stick in de hand. Het spel wordt in goede banen geleidt door twee scheidrechters te water en een hoofd-scheidsrechter buiten het water. De basisuitrusting van de spelers bestaat uit: masker, snorkel, vinnen, handschoen, stick, cap en gebitsbescherming.

  Onderwaterhockey is driedimensionaal. Tegenstanders komen niet alleen van voren of achteren, maar ook van boven. En de timing van de ademhaling is belangrijk. Anders zul je zien dat je net voor een open doel ligt - moet je naar boven om lucht te happen. Dat alles geeft deze snel groeiende sport een unieke, extra dimensie boven andere wedstrijdsporten.

 • Introductie onderwaterhockey

  Je bent van harte welkom bij OVH! We beginnen de avond met een duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren en waar we op moeten gaan letten. Hierna gaan we naar het zwembad. Alles natuurlijk onder begeleiding van ervaren onderwaterhockeyers.

  Prijs: € 15,- per persoon inclusief materiaal gebruik.
  De introductie duurt vanaf 22:00 uur tot 23:00 uur.
  Neem je zwemkleding mee en wij zorgen voor de rest.

  Aanmelden:
  Op de donderdagavond zijn er introducties mogelijk, maar we maken graag een afspraak met je. Neem contact met ons op en we zorgen dat je bij ons terecht kunt.