• Over OVH

  De Onderwatersport Vereniging Haarlem is een op 18 november 1965 opgerichte sportvereniging met ruim 175 leden waar gezelligheid voorop staat. Onze leden komen overal vandaan. Ze zijn jong, oud, man, vrouw, jongen en meisje en delen allemaal een liefde voor water en onderwatersport. Omdat de OVH een niet-gesubsidieerde sportvereniging is zijn het de leden die de vereniging helemaal zelf draaiende houden. De OVH is gevestigd in het Boerhaavebad, Kadijklaan 1 te Haarlem. Aan de zijkant van het zwembad vind je ook ons clubhuis, waar op donderdagavond van 20.30 tot 00.00 uur en op zondagochtend van 09.00 tot 11.00 uur onze leden bij elkaar komen.

  O.V.H. is er voor iedereen die de onderwatersporten: duikenfreediven en/of onderwaterhockey wil beoefenen. We organiseren duikopleidingen tot en met het 4-sters brevet(NOB/CMAS) en geven specialty-opleidingen zoals driftduiken en droogpakduiken. Verder zijn we actief organisator van teamuitjes, recreatieduiken, introductie-avonden voor scholieren en demonstraties, wrakduiken, onderwaterfotografie en snorkelen.

  Wij bieden onze leden een uitgebreid programma.

  Op donderdagavond en zondagochtend beschikken wij over zwembadwater in het Boerhaavebad. Donderdag is onze trainingsavond voor de conditie, duikvaardigheden en de onderwaterhockey.

  Op zondag kan er ook aan de conditie gewerkt worden en stellen we eens per maand de deuren open voor familie van leden voor een gezellige zwemochtend.

  Beide dagen is na de training ons clubhuis geopend voor een drankje en om elkaar te ontmoeten in ons unieke clubhuis. Buiten ons clubhuis organiseren wij in de regio verenigingsduiken voor gebrevetteerde duikers en met regelmaat ook diverse workshops in het zwembad.

  Overigens houden we ons niet alleen bezig met duiken, maar hebben we ook door het jaar heen verschillende clubactiviteiten zoals een Hemelkamp in zeeland, een jaarlijks BBQ, Mosselavond, Spelletjes avonden, Nieuwjaarsreceptie, Sinterklaasavond, verschillende workshops en vele andere activiteiten.

  Wekelijks programma:

  Donderdag
  20.30 – 21.00 Conditietraining Wedstrijdbad
  21.00 - 22.00 vrij banen zwemmen wedstrijdbad + duikopleidingen
  22.00 - 23.00 onderwaterhockey in het wedstrijdbad
  20.30 - 00.00 clubhuis en keuken open

  Zondagochtend
  09.00 - 10.00 zwemmen in het wedstrijdbad, introducees welkom
  10.00 - 12.00 tosti's en drankje in het clubhuis

  Duikprogramma

  Van maart tot en met november organiseren wij een duikprogramma in buitenwater en workshops in het zwembad.

  Buitenduiken in de regio:
  Regelmatig organiseren we een clubduik in de regio Haarlem.

  Zwembadworkshops:
  Op donderdag organiseren we geregeld workshops in het zwembad.

  Bekijk onze agenda voor de actuele planning.