OVH Duikprogramma oktober

Beste duikleden van O.V.H.,

We hebben voor dit najaar een planning gemaakt van allerlei (nieuwe) duikactiviteiten. We hopen zowel in het zwembad als langs de waterkant weer veel duikende en niet-duikende leden van OVH tegen te komen. Bekijk het hele programma in het clubblad van september!

Soorten duiken
Met Discovery Dives is het idee dat we elke 1e zondag van de maand naar een “nieuwe” duikplek in Nederland gaan of een duikplek waar we vanwege de afstand niet zomaar wekelijks een duikje doen. 

Naast de Discovery duiken vinden we het ook leuk om wekelijks op de donderdagavond een duikactiviteit aan te kunnen bieden. De ene week is dat een clubduik in het buitenwater in de regio, de andere week is dat een duikworkshop in het zwembad onder leiding van één of meerdere OVH-instructeurs. Zodra het water wat kouder wordt en menig duiker van OVH bijna in winterslaap gaat zullen we de clubduik op donderdagavond tijdelijk stoppen, maar gaan we door met elke week een duikworkshop in het zwembad. Blok die donderdagavond dus maar vast af in je agenda want dat wordt je wekelijkse duikavond bij OVH. En vanaf 3 oktober sluiten we deze clubduiken en workshops weer af met een drankje aan de bar!

Zondag 3 oktober

Donderdag 7 oktober

 • Clubduik Toolenburg
 • 19.00u aanwezig
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

Donderdag 14 oktober

 • Zwembadworkshop Vinslagen 2: Backward kick en helicopter turn
 • 20.30u aanwezig, duikspullen via vulruimte vervoeren
 • 20.45u briefing en 21.00u te water
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

We kennen het vast allemaal wel, je wil graag bij die ene vis blijven hangen, misschien wel om een foto te maken maar je gaat toch langzaam naar voren en/of kan niet goed stil op je plek blijven hangen. Deze workshop gaan we oefenen met de backward kick, oftewel achteruit vinnen en de helicopterturn waarbij je een draai op je plek maakt. Zeker weten dat je straks veel beter op je plek kan blijven om die fantastische foto te maken zonder je aan een steen te hoeven vasthouden.

Donderdag 21 oktober

 • Clubduik Vinkeveen Zandeiland 4
 • 19.00u aanwezig
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

Zaterdag 23 oktober en Zondag 24 oktober
GEANNULEERD

 • Workshop Vinkeveen Zandeiland 4
 • Duiken met een scooter
 • Tijd en dag: dagdeel waar de meeste aanmeldingen zijn
 • Kosten: € 50,00 p.p.

Op zaterdag 23 oktober en/of zondag 24 oktober kunnen jullie een kennismakingsduik / introductieduik doen met een DPV bij zandeiland 4 in Vinkeveen. DPV staat voor diver propulsion vehice of in gewoon Nederlands een onderwaterscooter. Jullie duiken 1 op 1 onder begeleiding van een instructeur op de nieuwste GAVIN NT40 scooter. Tijdens deze duik kunnen jullie gaan ervaren hoe leuk en hoe snel het gaat om te duiken met een onderwaterscooter. Probeer bochtjes of loopings uit of misschien geeft jij er juist wel de voorkeur aan om met de scooter naar plekken buiten Zandeiland 4 te gaan waar je gezien de afstand normaal gesproken niet zo makkelijk zou komen voor een duikje. Het is allemaal mogelijk want met een DPV wordt je duikgebied opeens vele malen groter….

Na een briefing ga je te water en afhankelijk van je luchtverbruik duiken we dan maximaal 45 minuten (en max. ca. 12 meter diep). Per dag kunnen er 4 tot 5 deelnemers mee doen. De kosten zijn € 50 p.p. (incl. btw). Minimaal opleidingsniveau is 1* duiker / openwater brevet. Naast je reguliere duikuitrusting heb je zeker ook een duiklamp nodig. (Als je de mogelijkheid hebt om deze met een goodmanhandle of een soort handschoen op je hand te dragen heeft dit de voorkeur.)

Donderdag 28 oktober

 • Zwembadworkshop Gebruik boei en reel + herhaling trim/vinslagen
 • 20.30u aanwezig, duikspullen via vulruimte vervoeren
 • 20.45u briefing en 21.00u te water
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

Soms moet je wel eens ergens boven komen waar veel scheepvaart is en kan het oplaten van een boeitje wel handig zijn. Of je wil een reel uitrollen bij een wrakduik. Maar hoe doe je dat ook alweer? Een workshop om te oefen met het gebruik van de SMB en de reel. En daarnaast ook nog tijd genoeg om de vinslagen van de vorige workshops nog eens te herhalen.

Richtlijnen Veilig Duiken

Alle door O.V.H. gepubliceerde duiken zijn met oppervlaktecoördinatie (door een tenminste 3* duiker of hoger gebrevetteerd), duiklijsten en aanwezigheid van EHBO, AED en Zuurstofkoffer. Vooraf is er een briefing en maken we een indeling, daarna gaan we te water. Geen buddy? Geen probleem, dat regelen we ter plaatse met elkaar.

Vullen

Je kan je duikfles elke woensdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur vullen bij ons vulstation. Neem je deel aan een workshop in het zwembad, dan kun je na afloop je fles laten vullen door een instructeur. Zorg dus dat je fles vol is bij aankomst!

Vragen? [email protected] en we brengen je in contact met de betreffende begeleider/instructeur!