OVH Duikprogramma september

Beste duikleden van O.V.H.,

Het zwembad is weer open en ook buiten en binnen zijn er steeds weer meer dingen mogelijk binnen de nog geldende corona regels. Het wordt dan ook weer hoog tijd om onze “schade” te gaan in halen. Daarom hebben we voor dit najaar een planning gemaakt van allerlei (nieuwe) duikactiviteiten. We hopen zowel in het zwembad als langs de waterkant weer veel duikende en niet-duikende leden van OVH tegen te komen. Bekijk het hele programma in het komende clubblad!

De eerste Discovery Dive hebben we in augustus al gehad. Het idee is dat we weer elke 1e zondag van de maand naar een “nieuwe” duikplek in Nederland gaan of een duikplek waar we vanwege de afstand niet zomaar wekelijks een duikje doen. Die van oktober kondigen we binnenkort aan.

Naast de Discovery duiken vinden we het ook leuk om wekelijks op de donderdagavond een duikactiviteit aan te kunnen bieden. De ene week is dat een clubduik in het buitenwater in de regio, de andere week is dat een duikworkshop in het zwembad onder leiding van één of meerdere OVH-instructeurs. Zodra het water wat kouder wordt en menig duiker van OVH bijna in winterslaap gaat zullen we de clubduik op donderdagavond tijdelijk stoppen, maar gaan we door met elke week een duikworkshop in het zwembad. Blok die donderdagavond dus maar vast af in je agenda want dat wordt je wekelijkse duikavond bij OVH. En natuurlijk hopen we deze clubduiken of workshops te kunnen afsluiten met een drankje aan de bar als het clubhuis t.z.t. weer open kan.

Donderdag 16 september

 • Zwembadworkshop Trimmen zonder vinnen
 • 20.30u aanwezig, duikspullen via vulruimte vervoeren
 • 20.45u briefing en 21.00u te water
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

Allemaal weten we hoe belangrijk het is om goed uit getrimd in het water te liggen. Hoe beter uit getrimd hoe relaxter je zwemt wat natuurlijk ook je luchtverbruik weer ten goede komt. Soms zie je duikers echt helemaal muisstil in het water hangen en vraag je je misschien wel af “hoe doen zij dat nou?” Een makkelijk antwoord is natuurlijk veel oefenen en veel duiken. Deze avond gaan we eens oefenen op een andere wijze dan gebruikelijk. We gaan trimmen zonder vinnen. Als je niet meer door je vin-bewegingen op je plek kan blijven komt het echt aan op het juist gebruiken van de lucht in je trimvest en je longen. Zonder vinnen aan gaan we onder water diverse oefeningen en duik skills doen. Niet altijd makkelijk maar zeker heel leuk om te doen. En zeker weten dat als je daarna je vinnen weer aandoet het trimmen opeens een stuk makkelijker is geworden ….

Donderdag 23 september

 • Clubduik Twiske Paviljoen
 • 19.00u aanwezig
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

Donderdag 30 september

 • Zwembadworkshop Vinslagen 1: Frogkick en de flutterkick
 • 20.30u aanwezig, duikspullen via vulruimte vervoeren
 • 20.45u briefing en 21.00u te water
 • Vooraf aanmelden is niet nodig

De “gewone” vinslag vanuit de heupen kennen we allemaal wel. Maar soms heeft die vinslag wel een nadeel … want oeps opeens is die mooie snoek door al dat stof niet meer te zien.  En helemaal vervelend als jij diegene bent die het stof veroorzaakt heeft. Deze workshop leer je hoe je een frogkick kunt maken. Het is een andere vinslag waarbij je (als het goed is) veel minder stof opdwarrelt. Daarnaast gaan we ook oefenen met de flutterkick. Ook een slag waarbij je minder stof maakt maar wel veel vaart kan maken.

Richtlijnen Veilig Duiken

Alle door O.V.H. gepubliceerde duiken zijn met oppervlaktecoördinatie (door een tenminste 3* duiker of hoger gebrevetteerd), duiklijsten en aanwezigheid van EHBO, AED en Zuurstofkoffer. Vooraf is er een briefing en maken we een indeling, daarna gaan we te water. Geen buddy? Geen probleem, dat regelen we ter plaatse met elkaar.

Vullen

Je kan je duikfles elke woensdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur vullen bij ons vulstation. Deze avond blijft op de woensdag staan. Neem je deel aan een workshop in het zwembad, dan kun je na afloop je fles laten vullen door een instructeur. Zorg dus dat je fles vol is bij aankomst!

Vragen? [email protected] en we brengen je in contact met de betreffende begeleider/instructeur!