• De Speciale Verrichtingen van OVH op donderdag 28 maart 2024

    1 apr 2024
  • De clubavond voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering is als vanouds een avond waarop de duikende leden hun talenten laten zien door Speciale verrichtingen te doen. Dit gebeurt in een setting die wel een beetje op een “Spelletjesavond” lijkt. Maar…. Niets is minder waar! Het is een avond van grote inspanningen boven en onder water.

    Het winnende team van vorig jaar had de eer de avond te mogen organiseren, en dit jaar was het thema PASEN!  Grote zakken paaseitjes in alle kleuren, en vele attributen die op de bodem en aan de oppervlakte opgesteld zijn, moeten de deelnemers tot het uiterste bewegen om te winnen. Zo is er een apparaat op de bodem gelegd waar een grote moer van links naar rechts en weer terug gedraaid moet worden over een verroeste schroefdraad. Een klus met een lange adem. Ook Sara, de oefenpop om reddend duiken mee te leren wordt vele malen afgedaald naar de bodem, en weer op de kant gewerkt. Iedere keer dat Sara dat overleeft, levert een punt op. Als afwisseling van de zware klussen gaat het programma door met het geblindeerd vanaf een vlot  wortelen gooien door een gat in de paashaas op de kant, waarbij het ophalen van de gemiste wortels  van de bodem het er ook niet simpeler op maakt! Ballen op de bodem door 5 hoepels halen zonder boven te komen en daarna op de juiste manier af te leveren vergt het nodige van de krachten van de deelnemers. Het is al moeilijk genoeg de ballen op de bodem te krijgen. Ook het heen en weer lopen met een ei over het vlot dat over het bad gespannen is vergt de nodige inspanningen voor de meesten, maar er zijn ook deelnemers die daar punten op scoren door gewoon naar de overkant te rennen, alsof ze naar hun werk gaan! De cooldown bestaat uit het paaseitjes in een emmer op de kant gooien vanaf een vlot op enige afstand. Chris telde na afloop de eitjes, en trok er bij het smokkelen weer straf-eitjes vanaf. 

    Om 22:00 uur zijn alle obstakels gepasseerd en dachten we klaar te zijn. De eerder uitgedeelde eitjes moesten nog even naar de overkant gezwommen worden in estafettevorm. De badwachten hadden het er druk mee, om te zien of iedereen de overkant nog haalde. Nadat alle eieren afgeleverd waren en alle spullen weer netjes opgeruimd waren, kwam rond 23:00 uur de prijsuitreiking in de gezellige clubruimte. Naast sterke verhalen werden ook de traditionele taarten uitgereikt, die direct aangesneden werden. Team Donkerblauw heeft volgend jaar de eer om de avond met Speciale Verrichtingen te organiseren! Nogmaals van harte gefeliciteerd, en dank aan alle deelnemers die deze avond tot het uiterste gegaan zijn om alle verrichtingen onder en boven water te doen!

    Ed de Groot

  • Ook iets meegemaakt bij OVH? Stuur tekst en foto's in naar promo@duikinovh.nl