Specialisatie Zoeken en Bergen

Heb jij dat ook wel eens mee gemaakt dat je tijdens je duik iets bent kwijtgeraakt zoals je zaklamp, een vin of je duikmes? Of erger nog … Je buddy kwijtgeraakt? En … heb je middels een succesvolle zoekactie, zonder al te veel stof, je duikspulletjes teruggevonden? Nee…?

Dan is de specialisatie Zoeken en Bergen echt iets voor jou!

foto Jos Broere

foto Jos Broere

Tijdens deze specialisatie leer je hoe je op een veilige en verantwoorde wijze zelfstandig een zoek- of bergingsactie kan uitvoeren. Ook leer je hoe jij hier meerdere duikers bij kan betrekken. Om mee te kunnen doen aan deze specialisatie is het wel nodig dat je minimaal in het bezit bent van een 2* duikbrevet of een gelijkwaardig brevet zoals Advanced Open Water Diver.

De specialisatie bestaat uit (minimaal) 2 theorielessen, 2 zwembadlessen en 4 buitenwater duiken. We gaan oefenen met verschillende zoekmethoden zoals o.a. het zoeken met behulp van lijnen, ook het leggen van knopen en het werken met hefballonnen om voorwerpen naar boven te brengen komt uitgebreid aan bod.

Op de volgende dagen en tijden zal de specialisatie Zoeken & Bergen gegeven worden:

Wat?

Wanneer?

Tijd?

Waar?

Theorieles

29 mei en 5 juni

19:30 – 22:00

Clubhuis OVH

Zwembadles

31 mei en 7 juni

20:30 – 22:30

Boerhaavebad

Buitenwater duiken

9 en 16 juni

10:00 – 16:00

Haarlemmermeerse bos en Toolenburgerplas

(Mocht iemand meer tijd nodig hebben dan is er optioneel nog de mogelijkheid voor een extra theorieles op 12 juni, een zwembadles op 14 juni en een buitenduik op 17 juni)

De specialisatie wordt, in het kader van het afronden van haar 2* instructeur opleiding, gegeven door Colette van Goch. Heb je nog vragen over de specialisatie dan kan je contact opnemen met Colette ([email protected])

De kosten voor de specialisatie Zoeken en Bergen zijn:
Voor OVH leden € 57,50 / Normale prijs: € 67,50.

Dit is inclusief cursusboek, brevetkaart, koffie/thee tijdens de theorieles en lunch/drankjes bij de buitenwaterduiken. OVH regelt de duikmaterialen, zelf moet je je eigen complete duikuitrusting meenemen en bij de buitenwaterduiken 2 gevulde duikflessen.

Aanmelden voor de specialisatie kan tot uiterlijk 8 mei 2018.

Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected] met daarin vermeld: je naam, je hoogste duikopleiding en het aantal gelogde duiken. Of door je naam, duikopleiding en aantal gelogde duiken te vermelden op de aanmeldingslijst op het publicatiebord in het clubhuis van OVH. Daarna ontvang je het inschrijfformulier om de registratie compleet te maken.