Update 2 december

Beste leden van O.V.H.,

Hierbij sturen wij jullie een update met informatie over de mondkapjesplicht en de trainingsmogelijkheden voor de onderwaterhockeyers. Bekijk ook onze FAQ Corona pagina op onze website, zodat je alle details kan lezen. Ook vind je hier de openingstijden en het programma van OVH. https://www.duikinovh.nl/faq-corona/


1. Mondkapjesplicht per 1 december
Per 1 december 2020 is het door de overheid verplicht om een mondkapje te dragen in binnenruimtes. Je kan hem in het Boerhaavebad alléén afzetten op het moment dat je training moet geven of zelf gaat zwemmen. Daarna zet je weer een mondkapje op. We hebben back-up mondkapjes aangeschaft, maar probeer zoveel mogelijk je eigen mondkapjes mee te nemen. Het bestuur van OVH vraagt de toezichthouders en corona verantwoordelijken in het kader van voorbeeldfunctie hun mondkapje de gehele tijd te dragen.

Indien je om een (medische) reden geen mondkapje kan dragen, dan vragen wij je om de informatie van de Rijksoverheid op te volgen. Het bewijs van uitzondering toon je dan bij de registratie. 


2. Training onderwaterhockey
De ingestelde corona maatregelen door de overheid geven een beperking op teamsporten. Ons hockeyteam heeft afgelopen donderdag een ‘try out’ gehad en een protocol verzorgd die voldoet aan de coronamaatregelen. Er mag maximaal in een bubbel van 4 personen gespeeld worden. Deze 4 personen houden onderling 1,5 meter afstand, ook onder water. Tussen elke bubbel moet ook tenminste 1,5 meter afstand gehouden worden. Er mag niet onderling geruild worden van bubbel tijdens een training.

Afhankelijk van de grootte van de groep om te trainen wordt het diepe gedeelte als volgt verdeeld:
Bij 1-4 personen is het gehele zwembad één bubbel.
Bij 5-8 personen zijn er 2 bubbels.
Bij 9-12 personen zijn er 3 bubbels.
Bij 13-16 personen zijn er 4 bubbels.

Per bubbel heeft iedereen een cap op met de kleur wit of blauw of wit met cijfer of blauw met cijfer waardoor duidelijk is wie in welke bubbel behoort. In het diepe gedeelte van het bad kunnen maximaal 16 mensen trainen.

Zwembadindeling ondiepe gedeelte:
Het ondiepe gedeelte zal gebruikt worden voor conditietraining waarin iedereen in een eigen baan over de breedte van het bad en op anderhalve meter kan trainen. Er kunnen maximaal 8 personen in het ondiepe gedeelte trainen.

Toezicht:
Er wordt onderling toezicht gehouden met betrekking tot de coronaregels, omdat de sport voornamelijk onder water plaatsvindt.

Aanspreekpunt:
Hans Stolvoort (corona verantwoordelijke) is het aanspreekpunt, indien hij niet aanwezig is, zal hij zelf onderling met een geregistreerd toezichthouder ruilen, om te waarborgen dat er een geregistreerde toezichthouder aanwezig is. Van de onderwaterhockeyers zijn de volgende personen ook geregistreerd toezichthouder: Frank Kors, Peter Enneking, Elwin Dirkse en Eelco de Smidt. Indien er niet geruild kan worden, betekent dit ook dat er niet getraind kan worden en dat er afgesloten kan worden door de dienstdoende coronaverantwoordelijke van de avond. Bij het niet doorgaan van de training wordt dit gemeld in de onderwaterhockey groepsapp voor de sporters. Daarnaast geeft Hans dit door in de groepsapp van het corona team, zodat de dienstdoende corona verantwoordelijke hiervan op de hoogte is.

Om 22.55 uur verlaten de hockeyers het bad en spannen ze indien nodig de lijnen terug.


Lees alle coronamaatregelen na op onze website en kom lekker zwemmen in het Boerhaavebad. Er is nog zeker ruimte en we bieden de mogelijkheid aan om in deze rare tijden heerlijk sportief bezig te zijn in ons zwemwater. 

Bedankt allemaal en graag tot ziens in het Boerhaavebad!

Met sportieve groet,
Bestuur OVH