• Verenigingsduiken


  Onderwatersport Vereniging Haarlem (OVH) is een actieve en gezellige vereniging waar zowel plezier als veiligheid in de duiksport voorop staan. We hebben een gezellige groep uit allerlei leeftijdsgroepen, die vrijwel allemaal in of rondom Haarlem wonen.

  De vereniging heeft als doelstelling het bevorderen van de duiksport door het organiseren van verenigingsduiken, het geven van duikopleidingen, organiseren van clubevenementen en het faciliteren van onderwaterhockey en freediving. Duikvereniging OVH is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

  Iedere donderdag tussen 20.30 uur en 21.00 uur houden we in het Boerhaavezwembad een conditietraining met snorkelset en zwemvinnen aan. Tussen 21.00 en 22.00 uur kun je zelf trainen of we organiseren duikworkshops. Na afloop praten we na in ons unieke clubhuis volop faciliteiten, zoals toiletten, eigen keuken, bar en diverse zithoeken. Ideaal ook om nieuwe mensen met dezelfde hobby te ontmoeten. Als je geïnteresseerd bent, kom vooral eens kijken of train drie gratis mee om een goede indruk te krijgen!

  Naast de zwembadtrainingen zijn er altijd wel duikers ergens aan het duiken. Vaak duiken we in de Vinkeveense Plassen, Haarlemmermeerse Bosplas of Toolenburg. Ook maken we uitstapjes naar wat onbekendere duikstekken onder de noemer Discovery Dives of een dagtrip naar bijvoorbeeld Zeeland.

  Rond Hemelvaart hebben we een jaarlijkse Hemelkamp in zeeland. Dan wordt er ook veel gedoken en gezamelijke activiteiten ondernomen.

 • Discovery dives

  Daarnaast organiseren wij elke tweede zondag van de maand, van april tot en met november de Discovery Dives. We gaan naar een locatie in Nederland waar we niet vaak komen, zodat we met regelmaat op andere plekken duiken. Met de Discovery Dives starten we altijd op Tweede Paasdag (dus 1x een maandag, verder elke tweede zondag van de maand).

  We duiken om de week op donderdag in regio Haarlem.