• Verslag Discovery Dive 1 april 2024

  7 apr 2024
 • Dat duiken hé.. super leuk, maar al dat gedoe… vind ik het eigenlijk nog wel leuk? Hoogste tijd om de proef op de som te stellen;  inschrijven op de lijst voor de paasduik. Dat wordt dan mijn eerste duik weer sinds…. te lang geleden 😉

  Spullen bij elkaar zoeken, lamp op stroom, computer……? Aha; geeft nog tekst. Bril op; recharge battery !! ☹ Heb er gelukkig nog een.

  Alles compleet, auto gevuld en op naar Vork en Mes in Hoofddorp. Ralph en Thea draaien deze duik; Ralph de duikplanning ; gesteund door Patricia en Dennis. Thea voorziet de inwendige mens van broodjes worst, paasbrood, soep en koffie ; Top; dank voor jullie inzet.

  Er zijn 5 buddyparen die op zoek gaan naar de door Ron en Remko , onderwater, verstopte paaseieren. Ik duik met Jeroen. In gedachten wandel ik rustig naar de waterkant; oppassen dat je niet onderuitgaat op het talud. Het doorgaan is even tanden op elkaar en het blijft een soort van fris maar toch niet onprettig. Vissen zien we (ik) niet, waarschijnlijk drukken die hun snor voor deze paasinvasie, wel vinden we 3 gekleurde eieren. De witte, van het andere duikteam, heb ik netjes laten liggen.

  Na de duik omkleden en opwarmen met soep en een broodje. Een gezellig samen zijn en een mooie start van het OVH duikseizoen 2024. Mijn eerste duik zit erop, ik heb de rest van de dag nodig om weer door te warmen maar dat mag de pret niet drukken. Alle begin is doorpakken. 😉

  Met de volgende duik is de watertemperatuur mogelijk ook een paar graadjes gestegen dus kom maar op!

  Blup blup PLONS 

  Jolanda Coppens - Zwetsloot